Placinta cu broccoli si crema de branza

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 20 Sep 2016 | 4251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină100 ml apă minerală2 linguri ulei1/2 linguriță sare1/2 linguriță drojdie proaspătă300 g broccoli400 g cremă de brânză1 lingură unt1 lingură ulei3 ouă3 fire ceapă verde- doar partea albăsarepiper negru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu broccoli si crema de branza:

Cernem făina într-un bol.
În mijloc am făcut o adâncitură în care am adăugat drojdia, sarea, uleiul și apa minerală.
Am amestecat ușor cu o lingură și am lăsat să se dizolve bine drojdia, chiar să se umfle puțin.
Amestecăm în continuare cu toată făina, până la încorporarea totală.
Se răstoarnă pe masă sau pe un tocător și se frământă în continuare cu mâna.
Se acoperă cu un șervet și se lasă la dospit minim 30 minute.

Pentru umplutură:

Punem apă la fiert cu un praf de sare.
Când începe să clocotească se adaugă broccoli și se fierbe 3 minute.
Se scoate în apă rece, apoi se lasă la scurs.
Se toacă mărunt ajutându-ne de un robot de bucătărie.
Călim ceapa tocată mărunt în 1 lingură de unt și o lingură de ulei.
Adăugăm ceapa călită în broccoli și amestecăm ușor.
Adăugăm crema de brânză și ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Se condimentează cu sare și piper.

Pregătim o tavă.
Eu nu o mai tapetez cu nimic, pentru că o să întind aluatul direct pe o hârtie pergament.
Deci, pe o hârtie pergament un pic mai mare decât tava, punem un pic de făină și răsturnăm aluatul.
Se întinde ușor cât hârtia, care se va lua cu grijă și se va pune în tavă.

Se taie aluatul în exces, dacă este cazul.
În cazul în care aluatul de desprinde de pe laterale se poate apăsa ușor cu degetul și obținem un contur mai îngroșat.
Se înțeapă  aluatul din loc în loc cu o furculiță.

Se răstoarnă compoziția peste aluat.

Se dă tava la cuptor încins la 180 grade C pentru 50-60 minute sau până se rumenește un pic deasupra.
Se servește după ce s-a răcit un pic.
Pentru că am folosit o tavă dreptunghiulară, am ales să le tai în bucăți pătrate, apoi pe diagonală.
Se poate servi cu smântână și se poate orna cu frunze de pătrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu broccoli si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

miki_a 1

21.09.2016, 19:52

Ce festiv arata!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:38

faina placinta!

RuxyRux 1

17.10.2016, 09:25

Arata grozav!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de varza cu morcov, dovlecel si rosii